Pitkittynyt selkäkipu. Asiakkaan kertomaa.

 

Kroonisen kivun kanssa kamppailevia ihmisiä tapaamme Norjassa päivittäin. Pitkittyneet kivut aiheuttavat varomista ja pelkoa kipeän kehon osan käyttämisestä. Valitettavan usein tämä johtaa esimerkiksi liikunnasta ja muista vapaa-ajan harrastuksista jättäytymiseen. Esimerkiksi kipeän selän kohdalla kuntosaliharjoittelu jää tauolle, "ettei selkä vaan menisi rikki". Usein tähän ei ole kuitenkaan syytä. Usein oleellista onkin saada luottamus omaan kehoon ja luopua ylimääräisistä varomistavoista, jolloin kivun hallintaan saaminen helpottuu. Tässä on erään asiakkaamme kirjoitus kokemuksistaan kroonisen selkäkivun hoitamisesta Norjassa. Kivun hellittäessä hän on jälleen aloittanut kuntoilun, ja luottaa tänä päivänä huomattavasti aikaisempaa enemmän "vahvaan selkäänsä".

"Vuosien säännöllisten selkäkipuilujen seurauksena hakeuduin ensimmäistä kertaa osteopaatin vastaanotolle. Hoitokäynnilläni selkäni oli vielä hiukan kipeä, tällä kertaa keskiselän alueelta.
Lukuisten noidannuolien oppini oli: jännitä, älä liiku, älä hengitä, ainakaan silloin kun selkä on kipeä.
Kipeää selkääni varten olin useita kertoja saanut lääkäriltä kipulääkkeitä ja lihasrelaksantteja. Tämä alitajuinen, tiedostamaton "mantrani" oli tietysti inhimillistä pelkoa siitä, että jo heti saisin uuden krampin selkääni.

Norja Klinikalla Tony osoitti minulle, kuinka jännittyneet hengityslihakseni ja koko kropan lihakset olivatkaan. Tämä tietysti pitkitti paranemista. Tony opetti minut kirjaimellisesti hengittämään oikein. Sain myös vahvistusta sille, että hiukan kipeänäkin voin ja saan liikkua, kuntoilla, venytellä ja ennenkaikea hengittää vapautuneesti. Lisärentoutusta ja helpotusta tilanteeseen vielä sain Tonyn ammattitaitoisessa jäsenten ja lihasten manipulaatiohoidossa. Voin lämpimästi suositella kaikille."