Vauvat osteopaatin vastaanotolla

Osteopatia on turvallinen ja tehokas hoitomuoto vauvojen ja lasten vaivoihin
lapsen hoito.jpg

Vauvojen osteopaattinen hoito

Myös vauvoilla on vaivoja, joihin osteopaattinen hoito voi auttaa. Useimmiten osteopaatille hakeudutaan seuraavista syistä:

  • Itkuisuus ja huonotuulisuus

  • Nukkumisen ongelmat, kuten rauhaton uni ja heräily

  • Niskan tai pään jäykkyys

  • Vatsakipu ja koliikki

  • Imemisvaikeudet

  • Ilmavaivat

  • Yleinen levottomuus

Vauvojen hoidossa tutkitaan kehon jännityksiä ja tutkitaan vauvan liikehtimistä ja hoidetaan niitä lempein ottein. Vauvan on vaikea kertoa, missä kipua on, joten käsillä tunnustelu sekä vauvan liiketutkimukset parhaita tapoja selvittää hoidettavia alueita. Kipu tai epämukavuus vauvan kehossa ilmenee monesti juuri jännittyneisyytenä ja usein vauva ei halua käyttää kipeää kehonosaa. Epämukavuus lisää myös itkuisuutta.

Vauvan vaiva kuormittaa koko perhettä

Pitkään jatkuessaan itkuisuus ei tietenkään ole ainoastaan vauvan hyvinvointiin vaikuttava tekijä, vaan se näkyy myös äidin ja koko perheen kuormittuneisuutena. Vauvan nukkumisongelmat vaikuttavat myös vanhempien nukkumiseen, mistä voi seurata myös äidin tai isän ärtyneisyyttä. Vauvan hyvinvointi luonnollisesti huolestuttaa vanhempia. Usein lapsen tilanne ei kuitenkaan ole vakava ja pelkästään tieto siitä rauhoittaa vanhempien mieltä. Joskus hoidossa päädytäänkin hoitamaan sekä äitiä että vauvaa.

Esittelyvideo lapsen osteopaattisesta hoidosta. Tässä tapauksessa kyseessä on jo vähän vanhempi vauva.

Meillä kuunnellaan myös vanhempia

Tärkeä osa vauvan hoitamista on kuunnella vanhempia. Useimmiten äidit ja isät ovat huomioineet arjessa tiettyjä lapsen käyttäytymiseen liittyviä asioita, jotka ovat hyödyllisiä hoidossa.

Hoidon lisäksi käydään vanhemman kanssa tarvittessa läpi joitakin käytännön asioita, joilla kotona voitaisiin helpottaa vauvan vaivaa. Näitä voi olla vaikka imettämiseen, lapsen kantamiseen, kääntymiseen tai pään kannatteluun liittyviä vinkkejä tai "harjoituksia".

"Käyttäytyykö vauvani normaalisti?"

Aina lapsella ei ole kipua tai tietyksi vaivaksi nimettävää ongelmaa, vaan vanhemmat ovat panneet merkille joitakin asioita vauvan käyttäytymisessä. Näitä voivat olla vaikka jonkinlainen velttous, puute havainnoinnissa tai vaikka niskan kääntyminen vain toiselle puolelle. Joskus osteopaatille hakeudutaan, kun vanhempi on huomannut että lapsi käyttää vain toista kättään. Nämä ovat hyvin tyypillisiä asioita ja osteopaatin haastattelun ja tutkimuksen jälkeen niihin löytyy monesti looginen selitys.

Vastaanotollamme on kodinomainen sisustus ja meillä on pikkuväkeä varten leluja ja kirjoja hoitokäynnillä käytettäväksi. Odotustilassa on aina tarjolla kahvia tai teetä sekä lehtiä vanhemmille, joten tarjolla on myös lepohetki äidille tai/ja isälle :)

Pitkittynyt selkäkipu. Asiakkaan kertomaa.

 

Kroonisen kivun kanssa kamppailevia ihmisiä tapaamme Norjassa päivittäin. Pitkittyneet kivut aiheuttavat varomista ja pelkoa kipeän kehon osan käyttämisestä. Valitettavan usein tämä johtaa esimerkiksi liikunnasta ja muista vapaa-ajan harrastuksista jättäytymiseen. Esimerkiksi kipeän selän kohdalla kuntosaliharjoittelu jää tauolle, "ettei selkä vaan menisi rikki". Usein tähän ei ole kuitenkaan syytä. Usein oleellista onkin saada luottamus omaan kehoon ja luopua ylimääräisistä varomistavoista, jolloin kivun hallintaan saaminen helpottuu. Tässä on erään asiakkaamme kirjoitus kokemuksistaan kroonisen selkäkivun hoitamisesta Norjassa. Kivun hellittäessä hän on jälleen aloittanut kuntoilun, ja luottaa tänä päivänä huomattavasti aikaisempaa enemmän "vahvaan selkäänsä".

"Vuosien säännöllisten selkäkipuilujen seurauksena hakeuduin ensimmäistä kertaa osteopaatin vastaanotolle. Hoitokäynnilläni selkäni oli vielä hiukan kipeä, tällä kertaa keskiselän alueelta.
Lukuisten noidannuolien oppini oli: jännitä, älä liiku, älä hengitä, ainakaan silloin kun selkä on kipeä.
Kipeää selkääni varten olin useita kertoja saanut lääkäriltä kipulääkkeitä ja lihasrelaksantteja. Tämä alitajuinen, tiedostamaton "mantrani" oli tietysti inhimillistä pelkoa siitä, että jo heti saisin uuden krampin selkääni.

Norja Klinikalla Tony osoitti minulle, kuinka jännittyneet hengityslihakseni ja koko kropan lihakset olivatkaan. Tämä tietysti pitkitti paranemista. Tony opetti minut kirjaimellisesti hengittämään oikein. Sain myös vahvistusta sille, että hiukan kipeänäkin voin ja saan liikkua, kuntoilla, venytellä ja ennenkaikea hengittää vapautuneesti. Lisärentoutusta ja helpotusta tilanteeseen vielä sain Tonyn ammattitaitoisessa jäsenten ja lihasten manipulaatiohoidossa. Voin lämpimästi suositella kaikille."

Venytteletkö takareisiäsi oikein?

Takareisien venyttely on kaikille tuttua jo peruskoulun liikuntatunnilta. Jalan takaosassa kulkee myös hermo (iskias), joka usein venyy tarpeettomasti kun tehdään "perinteistä takareiden venytystä". Jotta olisit varma että venytät takareiden lihaksia, ota huomioon muutama juttu. Videolla näytetään oikea suoritustapa.

1. Venytyksen ei kuulu tuntua pohkeessa, polvitaipeessa, eikä selässä
2. Venytys osuu oikeaan kohtaan, jos venytyksen tunne on selkeästi polven yläpuolella
3. Selkää ei tarvitse pyöristää voimakkaasti
4. Varpaiden tavoittelu sormilla ei ole tarpeen

#NorjaKlinikka #Osteopatia

Kyynärpään kivusta kärsineen naisen tarina

"Teen paljon päätetyöskentelyä ja viime vuonna kärsin pitkään oikean käden säryistä. Nukkuminen kyljellään aiheutti kädessä kovaakin särkyä ja herätti öisin ja särkylääkkeiden voimalla joskus meni useita öitä ja päiviäkin.

Kävin työterveyslääkärin vastaanotolla josta sain vain tulehduskipulääkereseptin,kun eivät selvää kohtaa löytäneet mistä särky johtuu. Särkylääkkeiden syömisen sijaan kuitenkin varasin ajan Norja-Klinikan osteopaatilta Tony Järviseltä.

Perusteellisen alkuhaatattelun ja tutkimisen jälkeen Tony hoiti kättäni ja antoi kotihoito-ohjeita joita noudatinkin kunnes pikkuhiljaa unohdin että käteni on koskaan ollutkaan kipeä. Nyt se on parantunut täysin."